Elin Ekström

Kategori: Fitness

Rumpövningar


Fick en fråga om jag kunde tipsa lite om rumpövningar. Är inget proffs eller något men absolut kan jag det. De övningar jag kör när jag tränar ben och rumpa är dessa. De riktar sig mest mot rumpan. Kör lite fler övningar för benen också. (skriver de på engelska för vet ej vad vissa heter på svenska hehe)

Squats
Pause Squat
Stiff legs deadlifts
Donkeykicks smith
Cablekicks

Hip thrust
Good mornings
Step ups glute kickback
Cable squats 


Sen några fler som jag varierar med. De är olika hur många reps jag kör. Men brukar oftast på de flesta vara 3-4x12. Sen om jag maxar vikten kör jag tills jag knappt klarar sista. Min absoluta favorit övning är hip thrust och squats. Tänk på att inte köra på samma reps/vikter varje gång. Då kommer inte musklerna att växa. 

Hip thrust. Knip ihop rumpan när du är uppe. Kör gärna med vikter också så de tar emot. Denna är sjuuukt jobbig. 

Cable kicks.

Donkey kicks. Denna brukar jag köra i smith maskinen. Tar rejält. 

Sen har vi denna goding. Jag brukar köra med en "stång" istället för rep. Och stå närmre cable maskinen. 

Deeeeee va de!!!!! Mvh träningsproffset (HAHA) :))

Slutkörd

Tidigare idag tog jag mig iväg till gymet och körde ben och lite mage. Så sjukt sliten nu. Oklart om jag kommer orka invänta ph, men de återstår att se!

Abs

Precis ätit frukost, ska smälta de lite sen köra några magövningar. Orkar inte åka iväg innan jobbet så får bli övningar hemma istället för gymmet, mage är ändå inget man behöver vikter till! Poss

Work

Klar på gymmet! Nu ska jag dra mig mot jobbet och käka, sen börjar jag som sagt 17. Tråk

16:45


Eftersom jag börjar bli småkrasslig igen så blir det ingen tur till gymmet. Utan jag körde ett litet rumppass hemma istället. Gick hur bra som helst trots att jag hade sängen framför ögonen. Körde endast de övningarna jag vet tar bäst eftersom jag inte har några direkta vikter här, så de fick bli en lågintensiv träning. Snart middaaaaaaaaaag

Träna hemma


Orkade inte ta mig ut i kylan. Så hämtade lite redskap och körde några övningar hemma istället. Blev axlar och rygg. Sen provade jag några nya magövningar samt rumpa. Härligt! Nu har jag precis duschat och ska äta lunch. Dessa på redskap på bilden är super bra att ha hemma. Speciellt bandet, du kan göra hundratals övningar med det. 

Banana

Har precis fixat med matlådor, laxen står i ugnen just nu och under tiden tänkte jag äta mitt kvällsmål. De fick bli en skål filmjölk med skivad banan och lite russin. Älskar

My day

Körde ett rejält benpass, höll på att dö dr några gånger. Sen tagga jag om och körde tabataintervaller. Efter de la jag mig i fosterställning på en yogamatta och dog. Är glad, fick verkligen saker gjort och gav inte upp. Efter träningen stod Jessica och vänta på mig, vi gick till rififi och åt en senare lunch. Blev carbonara(noo shit!?!?), rejäl kolhydratbomb. Sååå gott. Köpte med mig ett par träningstights jag suktat efter ett tag nu. Visar er sen, nu ska jag vila innan de är dags att göra middag to tha family! CIAO

En vecka rökfri

Nu är det precis en vecka sedan jag senast rökte. Så skönt att vara utan, äntligen. Som en liten belöning så beställde jag dessa imorse, SOM JAG HAR SUKTAT EFTER DESSA. Just better bodies tightsen är såååå sköna.

Train insane

Detta är beställt och påväg hem till mig. Lite nya kosttillskott och en mysig träningshoodie. Längtar tills det trillar ner i brevlådan!

Proteinkladdkaka


Provade nyss på att göra en protein"kladdkaka". Super nyttig och riktigt god. Påminner riktigt mycket om en kladdkaka med tanke på hur mycket choklad den smakar. Smakar super bra tillsammans med vaniljkvarg och hallon. Dessa är egenplockade :)

Nike

Beställde dessafrån USA igår. Älskar färgen, kommer lysa på gymet, weey. Även hört att dessa är super sköna. Sådär hoppas på de :)

Tisdag 23 april

Godagens!! Idag kom jag faktiskt upp, dock försov jag mig, men skönt att ändå komma upp i tid. Tog mig till skolan och hade en skön bildlektion. På lunchen vart det lite shopping sen en till lektion. Tog mig till gymmet och körde cardio, är sjukt död nu. Så ikväll blir det nog enkelt att somna! Visar vad jag köpte senare :)